Verslag werkbezoek 12 mei 2017

vrijdag 26 mei 2017 07:00

Ieder jaar staat het weer met stip genoteerd in de agenda het werkbezoek aan bedrijven en instellingen in onze gemeente Veere.

Op vrijdag 12 mei werden we allerhartelijkst welkom geheten door Klaas Jobse in Oostkapelle. Al diverse keren hebben we Klaas ontmoet in de gemeentelijke vergaderzalen. Nu was het tijd om zelf met eigen ogen te gaan bekijken wat de grote waarde is om op één van ’s lands donkerste plekken te mogen wonen. Met gepaste trots werden de ins and outs verteld van The Astronomy! Project Oostkapelle http://cyclops.klaasjobse.nl.

We waren onder de indruk van de vele waarnemingen die vanuit deze sterrenwacht worden gedaan. Om ook vele andere mensen gedurende meerdere dagen te laten genieten van de schitterende omgeving van de Manteling zijn er enkele bijzonder mooie verhuur-accommodaties gebouwd. Door middel van dit project hoopt onze gastheer nog aan veel mensen de grootsheid van ons heelal te laten schitteren. Door dit project wordt de gemeente Veere en Oostkapelle in het bijzonder opeens een spil in de (inter)nationale astronomische observaties.

Het volgende bedrijf wat we bezochten was de boomgaardcamping Duinrand. Deze camping ligt aan de rand van het bos van de Manteling http://www.boomgaardcamping-duinrand.nl/. Hier werden we hartelijk ontvangen door Jos en Marty de Korte. Na een kleine introductie werden we tijdens de rondleiding op de camping bijgepraat over de uitdagingen en beperkingen die deze jonge ondernemers zien voor hun camping. Het unieke karakter van de camping wordt als zeer waardevol gezien; de oase van rust, ruime campingplaatsen omringd door unieke (hoogstam) fruitbomen. De grote zorg die wordt besteed aan de verzorging van het campingterrein is een zaak die opvalt bij het bezoek. Met veel aandacht voor de wensen van de gasten is deze camping een pareltje in de rijke scharkering van het verblijfstoerisme in onze gemeente.

Nu we het toch over pareltjes hebben is de stap naar het andere bedrijf van de familie de Korte niet zo groot meer. In de rij van bezochte adressen mag hun ParelDuyn zeker niet ontbreken http://www.parelduyn.nl/. Het markante en moderne gebouw herbergt enkele studio’s en appartementen. Het exterieur van het gebouw vindt zijn oorsprong in een authentieke Zeeuwse schuur. De pas opgeleverde naast gelegen woning ademt samen met het naastgelegen ParelDuyn een sfeer van kwaliteit en gastvrijheid uit.

Ondernemers die deze kunst ook zeker verstaan troffen we in Hotel de Wigwam in Domburg http://www.wigwamhotel.nl/. Hier treffen we de familie Bimmel. Een warm onthaal wacht voor de fractie en steunfractieleden. Het zal niemand verbazen dat het uitstekende restaurant in het hotel deze middag zijn beste beentje had voorgezet. Met veel aandacht voor de persoonlijke relatie met de klant is Hotel de Wigwam voor vele gasten een plek geworden waar het goed verblijven is. Door de gedurige opgaande lijn van kwaliteitseisen zijn veel hotelkamers aan de krappe kant geworden. Middels een mooie PowerPointpresentatie werden we geïnformeerd over de historie en het heden van dit eersteklas familiehotel. De plannen voor de toekomst werden ons op een duidelijke wijze gepresenteerd.

Aan het eind van de middag hebben we met vertegenwoordigers van de Stadraad Domburg en de Ondernemers Belangen Domburg een stadsschouw gemaakt. Het is altijd goed om zo samen in een open en goede sfeer te wijzen op bepaalde knelpunten, gemaakte oplossingen en toekomstige uitdagingen. Samen te staan naar een gezond woon, werk -en verblijfsklimaat is een zaak waar we samen zeker de schouders onder willen zetten.

We zijn trots om te mogen weten dat in onze gemeente zeer gedreven ondernemers garant willen staan voor een verblijf op hoog niveau. We weten ons verantwoordelijk om voor onze inwoners en bezoekers zuinig te zijn op de omgeving waarin het goed wonen en verblijven is. Fijn om te mogen ervaren dat anderen middels hun project of vertegenwoordiging deze verantwoordelijkheid helpen dragen.

Onder het genot van enkele culinaire hoogstandjes werd het werkbezoek afgesloten.

Namens de fractie SGP-ChristenUnie,
Marco Wisse

« Terug